Klusjesman prijzen

Een klusjesman helpt je graag met allerlei klussen buitenshuis, zoals het plaatsen van een nieuwe muur, schutting of schilderwerk. Zelfstandig werkende klusjesmannen werken over het algemeen veel voor particulieren en voor vastgoedbezitters. Ook beheerswerkzaamheden komt als klusjesman relatief vaak voor. Om als klusjesman te kunnen werken is het belangrijk dat een klusjesman beschikt over veel kennis om de verschillende klusjes op een goede manier uit te kunnen voeren. Of het nu het helpen is bij het opruimen van een zolder of het ophangen van een schilderij, een klusjesman draait er over het algemeen zijn hand niet voor om. Een ander groot voordeel van klusjesmannen is dat klusjesmannen over het algemeen heel flexibel werken en niet gebonden zijn aan specifieke klussen. Geen tijd, twee linker handen, de kennis of gereedschap ontbreken, of je hebt er gewoon niet zo’n zin in. Je bent niet de enige, want meer dan 53% besteedt kluswerk in zijn huis uit aan een klusjesman of klusbedrijf.

Wat doet een klusjesman?

Om als klusjesman te gaan werken, heb je geen opleiding nodig. Zo vind je onder andere vacatures voor allround klusjesmannen , onderhoudstimmermannen en calamiteiten medewerkers. Veel klusjesmannen werken als zelfstandige ondernemers. De ene klusjesman doet bijvoorbeeld veel timmerwerk, terwijl de andere graag bezig is in de tuin. Ook zijn er wel klusbedrijven waar Klusjesmannen werkzaam zijn, maar Klusjesmannen die als zelfstandige ondernemer werken zijn er meer. De Klusjesman werkt vaak als zelfstandig ondernemer Regelmatig zijn het bouwvakkers die in hun vrije tijd als Klusjesman aan de slag gaan.

Zorg dat je de lijst met echt noodzakelijke reparaties bij de hand hebt als je gaat bellen, zo kan de klusjesman een goed idee krijgen van de hoeveelheid werkzaamheden. Maar het vinden van een goede klusjesman is net zo moeilijk als het vinden van een goede kapper of betrouwbare garage. Dit betekent echter niet dat een beginnend klusser altijd goedkoper is. Een ervaren klusser is vaak sneller klaar, waardoor de timmerwerken minder lang duren.

Wat kost een klusjesman?

De totaalprijs voor het inschakelen van een klusbedrijf is afhankelijk van een aantal factoren: het soort klus dat u uitbesteedt en de ervaring van de klusjesmannen. Dit kon voor hen een aantal dingen betekenen of de Poolse klusjesmannen namen al het werk over, zij moesten ook zakken qua prijs en hun diensten goedkoper aanbieden of en daar hoopte ze op de kwaliteit van het werk uitgevoerd door Poolse klusjesman zou tegenvallen. Als u minder dan de uiteindelijke prijs wilt betalen, (het kan zijn dat u dit meerwerk niet heeft afgesproken of u vindt de extra kosten voor het meerwerk buitensporig), dan kunt u dat het beste per brief en mail aan de klusjesman kenbaar maken.

Klusjesman uit de buurt: door een klusjesman in de buurt te zoeken, betaal je al sneller minder door bijvoorbeeld de reiskosten die je moet betalen. Hou er daarbij rekening mee dat een goedkope klusjesman niet altijd de beste keuze is. Vaak resulteert de lagere kostprijs in een slechtere afwerkingskwaliteit. Klusjesmannen werken meestal volgens een vaste prijs per uur. Als u een mooi en netjes resultaat wilt, moet u een klusjesman inhuren die goed werk levert. Een klusjesman zal een hoger uurloon vragen als hij op hoogte moet werken, als hij op een plek moet werken die moeilijk bereikbaar is of als hij hiervoor bijvoorbeeld een steiger of container moet huren.

Uurtarief klusjesman

Soort klusjesman Gem. Uurtarief
Ongecertificeerd €15 – €20
Gemiddel €20 – €25
Ervaren
€25 – €32
Zwartwerker €10 – €20

Zwartwerken

Als een werkgever zwart laat werken betekent dit dat hij geen belasting en geen premies afdraagt aan de belastingdienst en de uitvoeringsinstelling. Wanneer de zwartwerker gepakt wordt op het zwartwerken, zal deze alsnog de loonbelasting moeten betalen met daarbovenop een verzuim of een vergrijpboete, die kan oplopen tot 300% van de te betalen loonbelasting of een bedrag van 4.500 euro aan boete. Wel kan een kwaadwillende een melding maken van zwartwerk binnen een bedrijf, de belastingdienst zal dit dan zeker gaan natrekken. Zou de werkgever bij een “wit” betaald iemand 20 euro per uur moeten neertellen, een zwartwerker is vaak al met 8 euro per uur tevreden.

Een voordeel heeft zwartwerken ook wel: hierdoor kunnen werkgevers langer op hun werk blijven doordat ze thuis het huishouden niet hoeven te doen of er iemand bij de kinderen is. De maatschappij heeft hier voordeel bij omdat er langer gewerkt wordt. Want wil je niet zwart werken dan moet je het zo doen: je geeft aan de belastingdienst op dat je vijf euro hebt verdiend. Zwart werken gaat namelijk ver: alles wat je krijgt in ruil voor een dienst en wat je niet opgeeft bij de belastingdienst, is zwart werk.