Schilderwerken

In deze blog hebben we het over schilderwerken. Wil jij nou meer weten over dit onderwerp? lees dan verder. we geven je namelijk informatie over binnen en buitenschilderwerk en de prijzen daarvan. Ook geven we je informatie over het schilderen van binnenmuren, plafond, badkamer, trap, gevel, ramen en deuren.

Binnenschilderwerk

Het is de bedoeling dat het binnenschilderwerk strak en netjes uitziet en een mooie afgewerkte uitstraling aan uw huis geeft. Dan is het waarschijnlijk nodig om het binnenschilderwerk binnenkort opnieuw over te laten schilderen. De gemiddelde binnenschilderwerk kosten variëren per schildersbedrijf of per schilder ook enorm. Goedkoop binnenschilderwerk is bijna een utopie.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk opnieuw of laten overschilderen is natuurlijk niet alleen maar om uw woning mooi te laten lijken. Als het buitenschilderwerk makkelijk uit te voeren is zal de buitenschilder een m2 prijs aanhouden. Goed buitenschilderwerk, zoals bijvoorbeeld het boeideel van uw dak, is belangrijk voor de uitstraling van de buitenzijde van uw huis. De buitenkant van uw woning krijgt in de loop der jaren erg veel te verduren zeker als we het hebben over het buitenschilderwerk. Nieuw buitenschilderwerk zal de levensduur van uw woning onderdelen verlengen en u zal in de loop van de tijd besparen op de kosten. U kunt zelfs buitenschilderwerk laten uitvoeren aan de buitenkant van uw nieuwbouwwoning voor een extra laag bescherming.

Door goed buitenschilderwerk toe te passen zullen houten buitenkozijnen minder snel houtrot vertonnen en wordt hun levensduur verlengt. Bij buitenschilderwerk is de kans dat vocht doordringt in uw woning een stuk kleiner mits u uw schilderwerk goed onderhoud. Een goede bescherming is voor buitenschilderwerk het belangrijkste aspect.

Wat kosten schilderwerken?

Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde schilderwerk kosten. Voor gedetailleerd schilderwerk wordt een prijs per uur gerekend en voor grote oppervlakken een prijs per m2. Naast deze kosten hanteert een buitenschilder vaak ook een totaalprijs voor de hele woning of je kan gaan voor een onderhoudscontract voor je schilderwerk. De kwaliteit van winterschilderwerk is niet anders dan bij gewoon schilderwerk, doordat er met speciale verf voor lage temperaturen wordt gewerkt. Om op de lange termijn te besparen op de kosten voor jouw schilderwerk, bieden veel schilders een onderhoudsabonnement aan. Afhankelijk van de duur van je abonnement, wordt elke 5 tot 8 jaar al het schilderwerk vervangen.

Schilderwerken prijzen

Het uurtarief schilder of de schilderwerk prijzen per m2 of per uur is van ieder bedrijf is afhankelijk van een aantal factoren. Verder zijn de kwaliteit en de prijzen van de verf en het werkmateriaal ook zeer bepalend voor de prijzen van het schilderwerk. Kijkt u niet alleen maar naar de prijzen van een schilder maar ook naar zijn ervaring en zijn kennis die hij heeft opgebouwd in de loop van de jaren. Als u nieuwsgierig bent geworden naar een indicatie van de kosten van binnenschilderwerk dan kunt u hieronder de gemiddelde prijzen vinden:

Soort Gemiddelde prijzen
Kozijnen verven €90,- tot €150,-
Trap schilderen €200,- tot €750
Woonkamer schilderen €700,- tot €1.500
Deuren schilderen €150,- tot €1.700
Muren sauzen €8,- per m2

Schilderwerken uitbesteden

We zullen de soorten schilderwerken bespreken en de kosten die hierbij komen kijken. U heeft nu een redelijke indicatie gekregen wat het u gaat kosten de schilderwerken uit te besteden. Onze kennisbank staat vol met vragen met betrekking tot schilders en schilderwerken. Ook kunt u voorbeelden vinden van schilderwerken die wij uitgevoerd hebben. Lees over allerlei soorten schilderwerken wat er gebruikt kan worden. Uw schilder weet precies welke voorbereidende werkzaamheden op uw schilderwerken van toepassing zijn en kan u handige tips geven.

Binnenmuren schilderen

Het succes van het verven van je binnenmuren begint bij het kiezen van de juiste kleur. U kunt dit bereiken door de binnenmuren te sausen. Muurverf, een verfroller en een kwast zijn de belangrijkste gereedschappen voor het schilderen van binnenmuren. Betonnen binnenmuren die nog niet bepleisterd zijn kun je schilderen met standaard (gladde) muurverf of muurverf met structuur. Maar ook omdat een laagje muurverf op de binnenmuren een van de eenvoudigste manieren is om het huis een make-over te geven.

Plafond schilderen

Stoffige plafonds kan je het beste eerst reinigen met een stofzuiger en een borstel, anders wrijf je het vuil later weer in het plafond. Meestal kun je het hele plafond afwerken en dan de tape verwijderen maar in warme omstandigheden kunnen verven op waterbasis snel drogen. Schilder dan eerst het plafond, zo voorkom je spatten op de net geverfde wanden. Werk oneffenheden in het plafond weg met muurvuller en laat deze goed drogen.

Badkamer schilderen

De badkamer is de meest vochtige ruimte in huis. Daarom is het belangrijk dat de badkamermuren en het plafond bestand zijn tegen waterbelasting. Met de juiste badkamerverf kun je hiervoor zorgen. Plak de vloertegels, leidingen en andere delen of badkamermeubels die niet geverfd hoeven te worden af met schilderstape. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, zal het verven van de badkamer een speciale aanpak nodig hebben. Daarom kan badkamerrenovatie soms ook een goed idee zijn. De gemiddelde prijzen voor het schilderen van badkamers variëren ook enorm.

Trap schilderen

Door al deze belasting heeft de trap vaker een nieuwe verflaag nodig dan andere onderdelen in huis. Het verven van de trap is een intensieve en tijdrovende klus. Gemiddelde kosten trap schilderen: van 1x witten tot schuren, schoonmaken en schilderen = € 700 Zoals u ziet is een exacte trap schilderen prijs lastig te geven. Een kleine beschadiging is vaak nog wel bij te werken, maar is de trap op meerdere plekken beschadigd of begint de verf af te bladderen? Dan is het verstandig om uw trap te schilderen. Uw trap is niet langer een doorn in het oog, maar is voortaan juist dé blikvanger in uw woning. Doordat de trap doorgaans zeer intensief wordt gebruikt, is het kiezen van een goede verfsoort voor uw schilderwerk essentieel.

Gevel schilderen

“In principe kan je zowat elke gevel schilderen. Maar er zijn natuurlijk enkele aandachtspunten om rekening mee te houden.” Een gevel schilderen kan niet zomaar met elke verf. Prijs gevel schilderen per vierkante meter. Houd dan rekening met een gevel schilderen prijs tussen de € 2.100 en € 2.400.Je gevel schilderen is niet zomaar een klus, je wil de goede keuzes maken. De voorbereiding van gevel schilderen is bijna net zo belangrijk als het schilderen zelf. Je gevel schilderen is een flink project en daarom wil je dat het goed verloopt.

Ramen en deuren schilderen

Ramen en deuren verwijderen en elders schilderen is geen optie voor een schilder. Van binnenuit de ramen schilderen is onmogelijk, omdat het grote ramen zijn. Een schilder gaat bijna altijd volgens een bepaalde volgorde te werk als hij of zij ramen, deuren, kozijnen, boeidelen of muren schildert. Hierbij schilder je eerst de bovenrand van de deur om deze te beschermen tegen opvallend vocht waar het buitendeuren betreft.

Interessante links