Tuinman prijzen

Het beroep tuinman kan gezien worden als het beroep hovenier, echter impliceert de term tuinman meestal dat het om een zelfstandig werkende tuinman gaat, die in de meeste gevallen simpele tuinwerkzaamheden uitvoert. Een hovenier is iemand die zich beroepshalve met het aanleggen en onderhouden van tuinen en andere groenobjecten bezighoudt.

Bent u gek op uw tuin en wilt u dat uw tuin er gedurende alle seizoenen goed onderhouden uitziet dan kan een tuinman het verschil maken. Wilt u uw vrije uurtjes vooral aan dit laatste besteden, laat dan een tuinman uw tuin onderhouden. De prijs varieert afhankelijk van het type werk dat je de tuinman wilt laten doen en het is zelfs mogelijk een onderhoudscontract met de tuinman af te sluiten voor een vaste prijs.

Het soort werkzaamheden dat een hovenier verricht kan alleen onderhoud omvatten, of ook het aanleggen van nieuwe tuinen of de teelt en verkoop van de benodigde bomen en planten. Het verschil tussen een voordelige tuinman en de wat duurdere hovenier voor een tuinaanleg of het betegelen van uw oude tuin zit voornamelijk in het feit dat een hovenier zich, naast het onderhoud van uw tuin, meer richt op het ontwerpen en aanleggen van complete tuinen en het op grote schaal renoveren van een volledige tuin. Ook kunt u de tuinman op proef eerst wat kleinere werkzaamheden laten doen om vast te kunnen stellen of u tevreden bent over zijn manier van werken en zijn adviezen ten aanzien van het onderhoud van uw tuin.

Tuinonderhoud

Om uw tuin in topvorm te houden is het noodzakelijk om deze goed te onderhouden. U kunt uw tuin door mij wekelijks, maandelijks of per seizoen laten onderhouden. Het onderhouden van uw siertuin heeft soms ook wat extra aandacht nodig zo vraagt u zich misschien af wanneer en hoe het onderhoud van uw struik of boom het beste kan gebeuren? Of heeft u hulp nodig bij het onderhouden van uw tuin? Als u het tuinonderhoud door een professional wilt laten uitvoeren, kunt u kiezen voor en onderhoudsabonnement. U kunt een vast bedrag afspreken op het moment dat de tuinman het tuinonderhoud komt bespreken.

De kosten van achterstallig onderhoud zijn vaak vele malen duurder dan regelmatig je tuinonderhoud bij een hovenier in te plannen. De prijzen van hoveniersbedrijven kunnen flink variëren, want elke hovenier hanteert zijn eigen uurloon voor tuinonderhoud. Dan kunt u uw tuin laten onderhouden door een vakkundige hovenier of tuinman Vergelijk wel eerst de prijzen. Als u het aanleggen of onderhouden van tuinen aan ons wilt uitbesteden zijn onderstaande prijzen een indicatie van de kosten waar u rekening mee kunt houden.

Wat kost het om uw tuin te onderhouden?

De prijzen van tuinonderhoud zijn afhankelijk van het soort tuin dat u heeft en natuurlijk van u wilt laten doen in de tuin. Het bijhouden van een gazon is relatief goedkoop, maar voor het snoeien van bomen, planten en struiken lopen de prijzen weer hoger op.

Dienst Gemiddelde prijs
Tuinman €35 – €55 per uur
Boom kappen €400 – €750
Gazon maaien €25 – €30 (per 100 m2)
Verticuteren €100 – €150 (per 100 m2)
Snoeien €35 – €55 per uur

Tuin aanleggen

De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend van ontwerp in 2D of 3D tot het aanleggen van tuinen en het maken van een geheel beplantingsplan. Een hovenier kan tevens vaak ook helpen met klussen zoals bestrating, de aanleg van een vijver, beplanting, boomverzorging, het plaatsen van schuttingen en erfafscheidingen, aanleg van het tuinterras, beregening en onkruidbestrijding. Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen, zet een hovenier deze eerst voor je op papier.

Naast het in kaart brengen van de tuinwensen is het goed om van te voren een budget vast te stellen voor de aanschaf van de diverse materialen zoals bestrating, beplanting, schuttingen, vijver, tuinverlichting, beregening, plantenbakken, hout voor veranda, tuinschuur of pergola. Uw tuin nadert haar voltooiing en zal verrassend zijn, zeker als de hoveniers de beplanting gaan aanplanten. Onze vakkundige hoveniers maken een tuinontwerp helemaal op basis van uw wensen.

Kosten voor het aanleggen van uw tuin

Kosten tuinaanleg : De gemiddelde kosten van een tuinaanleg voor zowel uw voortuin als achtertuin liggen tussen de € 40 tot € 90 per m2 ( inclusief arbeid en het materiaal ) De exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen. Straatwerk en tuinafscheiding: De daadwerkelijke tuinaanleg start met het leggen van de bestrating en het plaatsen van hekwerk rondom uw tuin, maar ook bijzondere elementen zoals het aanleggen van een vijver. Zonde dus om met de eerste de beste hovenier in zee te gaan voor de verbouwing van uw tuin, grote kans dat u te veel gaat betalen voor uw tuinaanleg.

Wat laten aanleggen? Gemiddelde prijs
Tuinontwerp €360 – €900
Gras aanleggen €5 – €10 per m2
Beplanting  €10 – €30 per m2
Vijver €1000 – €40000
Tuinverlichting €80 – €100

Tuinrenovatie

Is het alweer jaren geleden dat u uw tuin heeft laten aanleggen of dat u dat zelf heeft gedaan en deze is hard toe aan een opknapbeurt? In uw bestaande tuin kunnen wel elementen zijn die u wilt behouden, bijvoorbeeld bepaalde planten of bomen, of dat de bestrating opnieuw wordt gebruikt. Het grote voordeel van het opnieuw aanleggen van uw tuin of een tuinrenovatie is dat uw planten, struiken en bomen naar alle waarschijnlijkheid, volgroeid zijn en u direct kunt genieten van een groene tuin in plaats van te starten met jonge beplanting.

Iedere tuinrenovatie begint met een degelijk tuinontwerp, net als wanneer we een nieuwe tuin ontwerpen. Goedkoop een nieuwe tuin door hergebruik van materialen en planten. Op basis van een mooi tuinontwerp die volledig naar uw wensen is gemaakt wordt de tuin dan volledig opnieuw ingericht. Maar er is nog een voordeel: tuinrenovatie kan aanmerkelijk kostenbesparend zijn, doordat bestaande materialen en beplanting een tweede leven krijgen.

Kosten tuinrenovatie

Bij een goedkope tuinrenovatie ( budget ) gaan wordt ervoor gezorgd dat uw tuin weer opgehoogd word en een goede tuinaanleg (fundering) krijgt en dat het tuinontwerp weer uw sfeer uit ademt. Als de basis van uw tuin niet geschikt is voor tuinrenovatie, dan kunt u kiezen voor het opnieuw laten aanleggen van uw tuin Uw tuin krijgt dan een compleet nieuwe indeling op basis van een tuinontwerp.

Wat laten doen? Gemiddelde prijs per m2
Tuin leeghalen €10 – €15
Tuin uitgraven €10 –  €25
Tuin ophogen €15 – €30

Ga voor meer informatie naar de website Tuinman Gids