Badkamerrenovatie prijzen

Als je de badkamer gaat laten renoveren is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Vervang tijdens een badkamerrenovatie het sanitair en laat de ruimte opnieuw betegelen, zodat uw badkamer er weer als nieuw uitziet. Bij badkamerrenovatie kun je denken aan het vernieuwen van de wandtegels en vloeren, het beter wegwerken van leidingen, of het vernieuwen van het sanitair. Soms is een volledige badkamerrenovatie niet nodig en is alleen het vervangen van uw sanitair al voldoende.  Bij een badkamerrenovatie is het ook mogelijk om over de bestaande badkamertegels heen te plakken (mits deze voldoende vastzitten).

Sanitair vervangen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een badkamerrenovatie. Een renovatie betekent namelijk niet altijd dat er veel gesloopt moet worden of dat het verbouwen lang duurt. Wanneer u enkel het sanitair laat vervangen bent u bijvoorbeeld stukken voordeliger uit dan wanneer u de oude ruimte volledig laat slopen en een nieuwe badkamer laat plaatsen. U wilt graag het sanitair vervangen, een nieuwe douche of bad er in of misschien ook wel nieuwe tegels? Een ontwerp kan bestaan uit een aantal kleine aanpassingen zoals plaatsen van een nieuwe douchecabine, maar ook een volledige badkamerrenovatie. Wilt u een nieuwe badkamer laten plaatsen of u wilt uw huidige badkamer verbouwen?

Natuurlijk is de plaatsing van nieuwe badkamers met inloopdouche of ligbad in het algemeen niet goedkoop, maar in onze ogen hoeft een badkamer plaatsen ook niet duur te wezen. Van kleine tot grote badkamerverbouwingen en voor alle werkzaamheden die hierbij komen kijken: een nieuwe vloer, tegels zetten, leidingwerk verleggen, douchecabine, bad of toilet plaatsen etc. Denk hierbij aan het leggen van badkamertegels, sanitair, renovatie, het plaatsen van douchecabines en het verhelpen van badkamer lekkage.

Kosten sanitair vervangen

Een belangrijk aspect is dan ook hoe klein of groot gaat de nieuwe badkamer worden en wat voor soort sanitair wilt u in de badkamer bevestigen. Tijdens het plaatsen van een nieuwe badkamer betaal je vaak een complete prijs, dus een vaste prijs voor zowel het plaatsen als de materialen. Als u te maken krijgt met sloopwerkzaamheden en leidingen die verlegd moeten worden een andere richting op voor uw nieuwe inloopdouche of toilet dan loopt de kostprijs aardig op.

Soort sanitair
Gemiddelde prijs
Wastafel €400 – €750
Toilet €500 – €800
Douche €650 – €1500
Ligbad €1000 – € 2500

Inloopdouche

Inloopdouches hebben tegenwoordig vaak één of meer glazen wanden; de opgedroogde druppels zijn daarop wel goed zichtbaar, maar een gladde glazen douchewand is makkelijk schoon te maken met een wisser. Zo kunt u bijvoorbeeld uw inloopdouchewand op een speciaal aangepaste douchebak plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om het direct op de vloer te bevestigen, afhankelijk van uw smaak en stijl. Heb je een beperkte ruimte tot je beschikking dan kun je beter kiezen voor een douchebak of douchecabine Wanneer je kiest voor een inloopdouche houd er dan rekening mee dat het waterdicht maken van een inloopdouche moeilijker is. In veel gevallen wordt de tegelvoer in de douche doorgeteld, aandachtspunt daarbij is wel om voor voldoende afdracht te zorgen.

Als u glazen wanden wilt plaatsen rond uw inloopdouche, dan bent u afhankelijk van standaardafmetingen. De inloopdouche heeft een zeer lage douchebak of een vlakke douchevloer met een strakke en soms vrijwel onzichtbare douchegoot Om een waterballet in de badkamer te voorkomen, is een douchewand aan te raden. Inloopdouches en douchecabines zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en afmetingen, variërend van gestroomlijnde inloopdouches met douchebak en zonder frame tot ruimtebesparende kwadrant douchecabines met schuifdeur. Met de deur sluit uw de douchewanden af en houdt u het water binnen uw inloopdouche. Een douchewand inloopdouche kan u van steen, badkamertegels of glas maken. Als je er voor kiest om de wanden van de douche af te werken met dezelfde wandtegels als de rest van de badkamer, dan kan je alle kanten uit met de afmetingen van de inloopdouche.

Kosten inloopdouche

Een inloopdouche hoeft de hoofdprijs niet te kosten en is bovendien ook heel goed te realiseren in badkamers van beperkte omvang. De meest voorkomende afmetingen zijn 140 x 90 cm, 160 x 90 cm en 180 x 90 cm. Je kan ook opteren om een lange inloopdouche te maken en enkel een douchebak te plaatsen van 140 x 90 cm. Voorzie steeds minimaal een spatwand van 140 cm, zo hou je de badkamervloer tenminste droog.

Soort inloopdouche
Gemiddelde prijs (aankoop + montage)
Inloopdouche met douchewand basis €1000- €1300
Inloopdouche met douchebak, douchewand basis €1250 – €1500
Inloopdouche met douchewand luxe €3000 – €3500
Inloopdouche  met douchebak, douchewand luxe €3500- €4000

Nieuwe badkamer

Wanneer u besluit om een volledig nieuwe badkamer te laten plaatsen, dan is het eerste advies dat wij kunnen geven: schakel professionele hulp in van een badkamerspecialist uit uw regio. Hij zal uw nieuwe badkamer ontwerpen, het oude sanitair vervangen en zelfs nieuwe badkamertegels plaatsen.

De goede manier om milieubelasting te beperken is zorgen dat de nieuwe badkamer zo lang mogelijk mee gaat. U kunt er ook voor kiezen om de verbouwing van uw badkamer over te laten aan de vakman en zelf de nieuwe kastjes en de spiegel plaatst. Voor het verbouwen van een basis badkamer is een kostenplaatje van ongeveer 10.000 euro een goede uitgangspositie.

Wanneer u er voor kiest om een badkamer te verbouwen zult u logischerwijs eveneens dienen te investeren in het aankopen en plaatsen van een aantal nieuwe onderdelen. Bij de renovatie van de badkamer kunnen bovendien nieuwe waterleidingen, buizen, elektra, ventilatie of verwarming een bijkomende kostenfactor zijn, afhankelijk van uw wensen of van de noodzaak. Als u bijvoorbeeld een inloopdouche met een heerlijk spabad wilt dan wordt het al snel een prijzige u voor een gemiddelde badkamer kiest zal u de kosten flink beperken. Gebruik u budget met mate: Als u aankopen wilt doen voor uw nieuwe badkamer zoals sanitair, een nieuwe douche of bad kijk dan op internet en vergelijk de prijzen.

Kosten nieuwe badkamer

Een belangrijk aspect is dan ook hoe klein of groot gaat de nieuwe badkamer worden en wat voor soort sanitair wilt u in de badkamer bevestigen. Natuurlijk wilt u weten wat de gemiddelde kosten zullen zijn voor het vernieuwen van uw badkamer voordat u begint met verbouwen hiervan. Tijdens het plaatsen van een nieuwe badkamer betaal je vaak een complete prijs, dus een vaste prijs voor zowel het plaatsen als de materialen.

Wanneer u een nieuwbouwwoning gekocht heeft zal het ook nodig zijn om een complete nieuwe badkamer te laten plaatsen. Het gaat om de materiaalkeuze en de bewerkelijkheid van uw wensen in de nieuwe badkamer, hoeveel arbeid er dus verzet moet worden bij de verbouwing.

Soort badkamer Gemiddelde prijs (per )
Basis €450 – €475
Comfort €950 – €1000
Luxe €2000 – €2500

Badkamer betegelen

De kosten van het stucen van een badkamer zijn in het algemeen goedkoper dan een badkamer laten betegelen met badkamertegels. De kosten van het opnieuw betegelen van uw badkamer hangen vooral af van de soort vloertegels en wandtegels. Goedkoop: Gaat u een toilet met een oppervlakte van 5 vierkante meter laten betegelen door een ervaren tegelzetter met behulp van keramische tegels? Vooral het raapwerk voor het betegelen om de ondergrond waterpas en haaks uitgevlakt te krijgen, tegels leggen voor een natte ruimte en het leggen van de tegels zelf op veelal vier wanden en de vloer volgens een vooraf vastgesteld tegelplan is tamelijk ingewikkeld.

Een veelgebruikte, en ook gemakkelijke, manier om uw bad te betegelen, is door gebruik te maken van dezelfde tegels die u op de vloer en/of de wand gebruikt. Er zijn verschillende soorten wandtegels, tegellijm en voegmiddelen te koop. Betonvloeren, natuursteen en keramische badkamertegels zijn zeer geschikt voor het betegelen van een vloer met verwarming.

Kosten badkamer betegelen

Een specialist maakt onderscheid tussen badkamertegels die geschikt zijn voor het betegelen van de wanden en tegels speciaal voor vloeren. De totale prijs van het betegelen van uw badkamer is afhankelijk van de wandtegels , het materiaal en de grote van de wand. De prijs van het laten betegelen van de badkamer heeft ook te maken met de staat van de muur en de vloer. Bij het laten betegelen van de badkamer kun je ervoor kiezen om alleen de wandtegels te vervangen. Heb je vloer- of wandtegels nodig, en welke ruimte ga je betegelen

Soort tegel Gemiddelde prijs (per m2)
Tegels € 15 – € 150
Wandtegels € 10 – € 75
Vloertegels € 15 – € 170
Tegelzetter (per uur) € 30 – € 50

Ga voor meer informatie over badkamerrenovatie naar de website Van Poucke.